Du skal bruge:
1. Forglødet keramik. Brug hvid stentøjsler med chamotte.
2. Rakuovn (olietønde isoleret med keramisk filt, ovnplade på s/søjler eller ildfaste sten).
3. Flaskegas, gasbrænder med slange og regulator.
4. Raku-termometer.
5. Tænger (lange).
6. Langskaftede varmefaste handsker (svejsehandsker).
7. Hestespåner/savsmuld/aviser.
8. Spande/gryder med låg (til reduktion).
9. Rengøring (spand, vand, grydesvampe).
10. Se mine blogs om, hvordan du rakubrænder.
Husk at have fokus på sikkerheden. Se blog om dette.
Jeg har udgivet Raku - kom godt i gang, der beskriver, hvordan du kan bruge ovenstående til at rakubrænde din keramik. Bogen kan købes som ebog. Se faneblad Bøger om raku.
Håber du fik min Email : vigsnaes@privat.dk
Hej Ebbe Tak for al din oplysning om bl.a. rakubrænding. Jeg er ved at genbruge min rakutønde, efter mus har molestreret filten. Købt ny filt og et rakutermometer med føler. Jeg er i tvivl om, hvordan jeg monteret føleren. Jeg har læst mig til et 10 mm hul fra 25 cm toppen. Men skal føleren monteres, så den fjernes, når brændingen er slut? Eller skal den sidde fast, så man bare tager ledningen ud. Jeg fornemmer, den er sart og man nemt kan komme til at støde til den, når keramikken skal ind og ud. Har du en kommentar til det?
Iøvrigt kører du kurser for tiden?, jeg vil meget gerne deltage.
Med venlig hilsen og godt Nytår
Birgit K.…
Super godt.